Mitä voi pakastaa

Yllätävää! Ei aiemmin tullut mielenkään pakastaa näitä, mutta voin:

1. Puna- ja valkoviini
Jos pullon pohjalle jää tilkka, joka ei enää houkuttele, pakasta se muovirasiassa. Viinitilkka tekee arkisesta risotosta, lihapadasta tai spagettikastikkeesta astetta gurmeemman. Säilyvyys: 6 kk.

2. Kananmunat
Keltuaisia ja valkuaisia ei aina tarvita leivontaan tasapareittain, mutta kummatkin voi hyvin pakastaa. Valkuaisista syntyy helposti marenkia ja keltuaisista majoneesia. Kokonaisenkin munan voi säilyttää pakastimessa, mutta ei kuorineen. Säilyvyys: 1 vuosi.

3. Voi
Tarjousvoita voi hyvällä omatunnolla vähän hamstrata: ylimääräiset säilyvät pakastimessa. Paperinen pakkaus ei ole ilmatiivis, joten sujauta se muovipussiin. Jäätynyttä voita on helppo raastaa. Raaste lämpenee nopeasti ja sopii siksi käytettäväksi piirakoiden pohjaksi. Säilyvyys: 6 kk.

4. Tuoreet yrtit
Leikkaa yrtin lehdet ruukusta tuoreina minigrip-pussiin ja pakasta odottamaan käyttöä. Jo parin päivän säilytys jääkaapissa laimentaa turhaan yrttien makua. Säilyvyys: 3 kk.

5. Maito
Pian vanhenevan maidon voi reissuun lähtiessään pistää pakastimeen. Vaikka se aavistuksen menettäisi raikkauttaan ruokajuomana, pannarin tai puuron pohjaksi se sopii sulattamisen jälkeen oivallisesti. Säilyvyys: 3 kk.

6. Pähkinät
Erilaiset leivontapähkinät ja -rouheet unohtuvat pitkäksi aikaa kaappiin ummehtumaan. Säilytä ne kaikki pakastimessa, sillä pieni määrä sulaa nopeasti käyttöä varten. Säilyvyys: 1 vuosi.

7. Leipä
Leivän pakastaminen on tuttua totta kai, mutta pakastapa tuore leipä heti ostettuasi parin viipaleen annoksina. Leivänpaahtimessa sulattamalla saat joka aamu vasta leivotun tuntuisen aamiaisen. Säilyvyys: 3 kk.

8. Banaanit
Älä anna banaanien mustua pöydällä. Siivuta ne pakastimeen ja saat tarvittaessa surautettua sauvasekoittimella herkullisen kermaista, kylmää smoothieta tai vaikka upeaa sahramipehmistä. Jäinen banaani on oiva jätskin korvike, usko pois! Banaanisoseesta leivot myös makean banaanikakun. Säilyvyys: 3 kk.

9. Inkivääri
Tuore inkivääri on paljon parempaa kuin säilyke tai jauhe. Juurenpätkän ikä pitenee pakastimessa huimasti ja onneksi jäisen inkiväärin raastaminen onnistuu hyvin. Sitkeät säikeetkin silppuuntuvat toisin kuin sulaa inkivääriä raastaessa. Säilyvyys: 1 vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.