Inkiväärinen silakkalaatikko

 

Tein silakkaperunasoselaatikkoa 4 hengelle omalla uudella reseptillä, jossa päämausteena on luomu inkivääri. Mielestäni hyvä kokemus 🙂

Pilko nämä pieniksi ja keitä 20 min:

2-3 porkkanaa
10 normaalikokoista perunaa
2 isoa sipulia
200g  palsternakka

Kaada vesi pois ja laita 2dl luomukermaa sekaan ja 1tl ruususuolaa
3 maustemitallista muskottipähkinäjauhetta ja esim. tehosekottimella tee muusiksi.

500gr silakkafileitä


Silakoiden päälle ripottele suolaa sekä puristettu 1 sitruuna ja 100gr tuoretta inkivääriä raastettuna tai tehosekoittimella hienonnettuna. Nämä saavat olla sen aikaa, kunnes muusi on valmista.

Voit esimerkiksi latoa silakat ja muusin(n.1cm kerros) vuorotellen. Voit myös sotkea suoraan sekaisinkin ne muusin kanssa. Itse halusin laittaa ne kerroksittain.

200astetta  0,5 tuntia uunissa. Sekoita ja katso onko vetinen. Jos on vielä vetinen, niin laita 0,5 tuntia lisää.

Valmista tuli ja sitten vaan nauttimaan 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.