Kalakeitto

Kuva puuttuu

600 g sei ja lohi kuutioita
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli silputtuna pieneksi
4 porkkanaa viipaloituna
pala varsiselleriä silputtuna
pala purjoa silputtuna
4 tl valkosipulimurskaa
3 dl valkoviiniä
8 dl kalalientä (kuutioistakin käy , jos ei ole muuta)
2 laakerinlehteä
12 kpl mustapippureita
10 kpl valkopippureita
1 rkl timjamia
1 rkl tillisilppua
1/2 sitruunan mehu
1 tl Muscovado tai intiaani sokeria
2 tl ruususuolaa

Pieni kasvikset. Kuullota hetki öljyssä. Lisää ensin viini, sitten kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen mausteiden kanssa n.15 min. Lisää paloitellut kalat (pakaste sei käy hyvin). Anna hautua vielä n. 15 min. Lisää lopuksi ravut ja simpukat, anna kiehahtaa, koristele tillisilpulla. Tarkista maku. Nosta lautaselle ja laita päälle paahdettua patonkia tai maalaisleipää kuutioina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.