Siipikarjakeitto

Siipikarjakeitto(kanaa, kalkkunaa..)

1. Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä bataatti. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulit.

2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon broilerinpalat, suola ja mausteet. Kääntele hetken aikaa niin, että broilerit hieman kypsyvät.

3. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio kuumenna kiehuvaksi. Lisää keiton joukkoon huuhdellut linssit, porkkanat, parsakaali ja bataatti. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Makua voi pehmentää halutessaan jollain maitotuotteella kuten jugurtti, ranskankerma…

Ainekset

1200 g broilerin rintafileetä
1 tl ruususuolaa
2 tl intiaani sokeria kuulotukseen
4  sipuli
10 tl valkosipulinkynsimurskaa
4  porkkanaa
1200gr noin bataattia
parsakaalia 600g
200gr raastettua tuoretta inkivääriä
4 rkl oliiviöljyä
3 tl Garam masala-mausteseosta (jos et halua väkevää, niin tämän voi jättää pois)
4 tl kurkumaa
3 litraa vettä
2 kasvisliemikuutio
punaisia linssejä  400gr yksi paketti
4 tl rouhittua mustapippuria
turkkilaista jugurttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.